Συνταγή για παραδοσιακό φύλλο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ ο χ
1 κ γλ αλάτι
1/2 νεροπότηρο λάδι
3 κ σ ξύδι ή τσίπουρο
χλιαρό νερό, όσο πάρει η ζύμη

Τρόπος παρασκευής
1. Σε πήλινη βαθειά λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, κάνετε ένα βαθούλωμα στην μέση και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά.

2. Ζυμώνετε με τα χέρια σας αναμειγνύοντας τα υλικά μαζί, μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Όταν είναι έτοιμη, την αφήνετε στην λεκάνη σκεπασμένη με χοντρή πετσέτα, σε ζεστό μέρος, για να “ξεκουραστεί”.

3. Χωρίζετε την ζύμη σε μπαλάκια και με τον πλάστη ανοίγετε φύλλα μέτρια σε πάχος, σε αλευρωμένη επιφάνεια.