Συνταγή μακαρονόπιτας από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο Νο 2 | 4-5 φύλλα κρούστας | 70 γρ βούτυρο | 2 αυγά και 2 κρόκους | 150 γρ μπέϊκον ψιλοκομμένο | 100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο | 100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα | 300 γρ κρέμα γάλακτος, μαγειρικής | 100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη | 100 γρ γκούντα τριμμένο | αλάτι και πιπέρι | Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε νερό αλατισμένο για 7′ και τα στραγγίζετε καλά. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνετε τα φύλλα, βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με πινέλο.

2. Χτυπάτε τα αυγά, τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αφρατέψουν και αλατοπιπερώνετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέϊκον μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι, λίγο βούτυρο. Σοτάρετε εκεί μέσα τα μανιτάρια μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

3. Αναμειγνύετε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα 2/3 απο το μείγμα των αυγών, τα μανιτάρια, το μπέϊκον, το ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα πάνω
στα φύλλα.

4. Διπλώνετε τα φύλλα που εξέχουν, προς τα μέσα και περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας και αυγών. Ψήνετε στους 180ο μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα. Σερβίρετε όπως είναι πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.