Υλικά
100 γρ ταραμά
1/4 του κιλού ψωμί μπαγιάτικο
1 φλ τσ ελαιόλαδο
χυμό από 1-2 λεμόνια
1 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικά)
λίγες ελιές και λίγη κάππαρη για γαρνίρισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί και το βάζετε σε νερό να μουσκέψει. Το αφήνετε να μουλιάσει και μετά το στύβετε σφιχτά. Ρίχνετε στο μπλέντερ το στυμένο ψωμί με τον ταραμά και
προσθέτετε σιγά σιγά (να τρέχει σαν κλωστή) το λάδι και το λεμόνι. Ρίχνετε και το κρεμμύδι, αν θέλετε.
2. Χτυπάτε τα υλικά, μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε πιατέλα και τη γαρνίρετε με ελιές και κάππαρη. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες σε
κλειστό δοχείο.