Συνταγή για σπανάκι σουφλέ
Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου
Υλικά (για 4 άτομα)
800 γρ βρασμένο σπανάκι
2 κ σ βούτυρο
1 φλ τσ τριμμένο τυρί, της αρεσκείας σας
100 γρ ανθότυρο
3 αυγά
2 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε καλά, βράζετε και στραγγίζετε το σπανάκι. Το σοτάρετε στο βούτυρο. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το ανθότυρο και ανακατεύετε το μείγμα. Το κατεβάζετε από την φωτιά.
2. Προσθέτετε τα αυγά, αλάτι (όσο χρειαστεί) και το πιπέρι. Απλώνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυράντοχο σκεύος ή σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια και ψήνετε για 20′ στο γκριλ του φούρνου.
Σερβίρετε με μαύρο ψωμί.
Προηγούμενο