Υλικά
300 γρ βρασμένα σπαγγέτι
1/2 κιλό σουπιές ή καλαμαράκια
1/2 κιλό γαρίδες Νο 4
1/2 κιλό μύδια (με κέλυφος)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
10 πράσινες ελιές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το ντρέσσινγκ
1 κ σ κάππαρη
1/3 φλ τσ ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ σ ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κ γλ μουστάρδα πικάντικη
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε τις σουπιές ή τα καλαμαράκια σε λεπτές λωρίδες και τα σοτάρετε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο. Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις βράζετε για 3′ σε αλατισμένο νερό.
2. Καθαρίζετε τα μύδια, τα ρίχνετε σε τηγάνι με 1 ποτηράκι λευκό κρασί, τα σκεπάζετε και τα βάζετε σε δυνατή φωτιά για 3′, αφήνοντας τα να αχνιστούν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάτε γιατί
είναι επικίνδυνα.
3. Κόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές λωρίδες. Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβετε σε φετούλες.
4. Χτυπάτε όλα τα υλικά για το ντρέσσινγκ στο μπλέντερ. Ανακατεύετε το σπαγγέτι, τα θαλασσινά και τα λαχανικά με το ντρέσσινγκ και σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.