Υλικά
2 κιλά ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη, σε σκόνη
1 1/2 φλ τσ κόρν φλάουρ
λίγη μαστίχα κοπανισμένη με άχνη ζάχαρη
3 κ σ ανθόνερο
3/4 φλ τσ αμύγδαλα ασπρισμένα
1 βανίλια
6 φλ τσ νερό
ζάχαρη άχνη για να τα τυλίξετε
Τρόπος παρασκευής
1. Διαλύετε σε 1 φλ τσ από το νερό, το κορν φλάουρ. Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, προσθέτετε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι
να πήξουν, ανακατεύοντας συνέχεια.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο ταψί και όταν κρυώσει εντελώς το τοποθετείτε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Κατόπιν το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας σας
και τυλίγετε τα λουκούμια σε μπόλικη ζάχαρη άχνη.