Υλικά
6 φύλλα χωριάτικη ζύμη 1 αυγό χτυπημένο με 1 κ σ νερό Για τη γέμιση 1 κιλό αρνί ψιλοκομμένο 1 φλ τσ τραχανά ξινό 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 1 φλ τσ κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 φλ τσ ζωμό κρέατος αλάτι και πιπέρι 2 φλ τσ ελαιόλαδο 2 κ σ βούτυρο γάλακτος Τρόπος παρασκευής 1. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον τραχανά και την κεφαλογραβιέρα. Ανακατεύετε και ρίχνετε το ζωμό. Σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνετε να κρυώσει. 2. Λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου και στρώνετε τα 3 φύλλα, λαδώνοντας τα ένα ένα χωριστά. Αδειάζετε και απλώνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Γυρίζετε προς τα μέσα το μέρος των φύλλων που περισσεύει και από πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα μεταξύ τους. 3. Αλείφετε την πίτα με το αραιωμένο αυγό και την ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο για 1 ώρα περίπου. Σερβίρεται χλιαρή.