Συνταγή για κερασόπιτα

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
1 έτοιμη ζύμη τάρτας
120 γρ φρέσκο βούτυρο
2 αυγά
120 γρ ζάχαρη άχνη
1 κ σ ξύσμα πορτοκάλι
120 γρ πούδρα αμυγδάλου
300-400 γρ κεράσια χωρίς τα κουκούτσια

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη άχνη, με το φτερό του μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτετε αργά αργά στο μείγμα.
2. Έπειτα προσθέτετε την πούδρα αμυγδάλου και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με το φτερό μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
3. Παίρνετε τη ζύμη της τάρτας από το ψυγείο και την απλώνετε στην ταρτιέρα, ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Εάν είναι μικρότερη την τοποθετείτε ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά
και την ανοίγετε με τον πλάστη, στο μέγεθος που θέλετε.
4. Αδειάζετε επάνω της την κρέμα αμυγδάλου και από πάνω τοποθετείτε τα κεράσια, πιέζοντας τα να ενσωματωθούν με την κρέμα. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και
ψήνετε για 40′ . Σερβίρετε με άχνη ζάχαρη ή παγωτό της αρεσκείας σας.