Συνταγή για καρυδόπιτα

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερό
750 γρ αλεύρι γοχ
1 κ γλ μπέκιν πάουντερ
1/2 βαζάκι γλυκό νεράντζι ψιλοκομμένο με το σιρόπι του
1/2 βαζάκι γλυκό πορτοκάλι, ψιλοκομμένο με το σιρόπι του
1 φλ του καφέ, ζάχαρη
2 κ γλ κανέλα τριμμένη
2 κ γλ μέλι
1 φλ τσ καρύδια χοντροτριμμένα

Για το σιρόπι
2 φλ τσ νερό
1/2 φλ τσ μέλι
1/2 φλ τσ ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι

Τρόπος παρασκευής
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά, εκτός από τα καρύδια, το αλεύρι και το μπέκιν, σε ένα βαθύ ταψί. Βάζετε το ταψί επάνω στο μάτι της κουζίνας και μόλις πάρει βράση το μείγμα, ρίχνετε το αλεύρι (κοσκινισμένο με το μπέκιν) και τα καρύδια.
2. Αποσύρετε το ταψί από τη φωτιά και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε ένα άλλο ταψί με λάδι και στρώνετε τη ζύμη. Χαράζετε τη ζύμη σε ρόμβους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 200ο  για 45′, μέχρι να ροδίσει.
3. Ετοιμάζετε ένα αραιό σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 3′, αφ’ ότου πάρουν βράση. Βγάζετε το γλυκό από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με το καυτό σιρόπι.