Συνταγή για γρήγορη τυρόπιτα

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
1/2 κιλό φύλλα κρούστας
1/2 κιλό γιαούρτι
2 φλ τσ γάλα
2 φλ τσ γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 φλ τσ κεφαλογραβιέρα, το ίδιο τριμμένη
1 φλ τσ βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
1.    Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα και τα κόβετε σε κομματάκια με τα χέρια σας. Σε ένα ταψί Νο 28 αδειάζετε μέσα τα φύλλα και τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο.
2.    Τα ψήνετε για 20′ σε αερόθερμο ζεστό φούρνο στους 150ο, μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τα ρίχνετε επάνω από τα ψημένα φύλλα.
3.    Ψήνετε για 30′ λεπτά σε αερόθερμο φούρνο στους 160ο, μέχρι να ροδοψηθεί η τυρόπιτα. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη.
Αν σας αρέσουν τα αλλαντικά, μπορείτε να προσθέσετε μερικά μικρά κομμάτια από ζαμπόν, γαλοπούλα, μπέικον ή σίγκλινο στην πίτα, αφού πρώτα τα σοτάρετε ελαφρά σε
αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ηλιέλαιο.