1. Σάλτσα με αμύγδαλα
Αυτή η εύκολη και υπέροχη σάλτσα σερβίρεται με ψάρι, βραστά ή ωμά λαχανικά.
Ανακατεύετε 6 κσ κρέμα γάλακτος, για μαγειρική χρήση,προσθέτετε 1 κ σ χυμό λεμονιού και 3 κ σ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
Τα χτυπάτε όλα καλά με το πιρούνι, μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή κρέμα
Την σερβίρετε κρύα, σε μιά άδεια λεμονόκουπα δίπλα στο ψάρι ή επάνω από τα λαχανικά.
2. Γλύκισμα με καρύδια
Ανακατεύετε 50 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με 50 γρ ζάχαρη, προσθέτετε 100 γρ αλεύρι και 1/2 ποτηράκι ρούμι.
Αναμειγνύετε και 10 καρύδια χοντροκομμένα. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και την κόβετε με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα.
Τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε για 30′ σε μέτριο φούρνο στους 160ο αερόθερμο.