Συνταγές για κρέμα γάλακτος από τη Μαίρη Παναγάκου

Συνταγές για σπιτική κρέμα γάλακτος
Υλικά

3/4 φλ τσ γάλα τουλάχιστον 2% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ βούτυρο αγελαδινό ανάλατο

Πως γίνεται
Λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και το ρίχνετε στον κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 3′-4′ και μεταφέρετε το μείγμα σε σκεύος που κλείνει καλά. Το αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Μετά είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε όπως εσείς θέλετε. Αν την χρειάζεστε επειγόντως, συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να δείτε ότι αφρατεύει και γίνεται σφικτή σαντιγύ.

Γρήγορη σπιτική κρέμα γάλακτος
Υλικά
1/2 νεροπότηρο γάλα με 2% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο ανθότυρο

Πώς γίνεται
Χτυπήστε στο μίξερ για λίγα λεπτά το ανθότυρο, να γίνει αφράτο και μετά αναμείξτε το με το γάλα. Θα έχετε σε χρόνο ρεκόρ μια ιδιαίτερα γευστική κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά. Το κυριότερο … φτιαγμένη από τα χεράκια σας.

Διαιτητική κρέμα γάλακτος
Υλικά
2 κ σ καλαμποκάλευρο
1 φλ τσ γάλα άπαχο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ σ αλεύρι, γ ο τ χ

Πως γίνεται
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια ταχύτητα και θα έχετε μια γευστική και άκρως διαιτητική κρέμα γάλακτος για τα φαγητά ή τα γλυκά σας.

Σημείωση: οι σπιτικές σας κρέμες δεν διατηρούνται περισσότερο από 4 ημέρες στο ψυγείο γιατί δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά.