Συμμορίες κι εγκληματικές οργανώσεις στην Πελοπόννησο

Μπαράζ συλλήψεων

Συνελήφθησαν, χθες (9.9.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, -2- ημεδαποί, ηλικίας 18 και 17 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατελήφθησαν να οδηγούν δίκυκλες μοτοσυκλέτες στερούμενοι άδειας ικανότητας οδηγήσεως. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, την 8.9.2024, είχαν αφαιρέσει τις ανωτέρω δίκυκλες μοτοσυκλέτες από τη Μεσσήνη. Τέλος, συνελήφθη 39χρονη ημεδαπή, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών στην Κορινθία

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Συκιωνίων, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Συκιωνίων.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (9.9.2024) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση σε τοπικές κοινότητες του δήμου Συκιωνίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Συκιωνίων, όπου συνελήφθησαν -5- ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 36 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτών, καθώς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η οποία περιλαμβάνει ακόμη -2- ημεδαπούς, ηλικίας 23 και 30 ετών, αντίστοιχα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Συκιωνίων, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 25.5.2024 έως και την 22.8.2024, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Συκιωνίων.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά -23- περιπτώσεις κλοπής και -1- απόπειρα αυτής, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -90.000- ευρώ.

Τέλος, κατασχέθηκαν -3- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Συκιωνίων.

Ταυτοποιήθηκε ένα άτομο, για την καλλιέργεια φυτείας κάνναβης με -1.790- δενδρύλλια, που είχε εντοπισθεί στη Μεσσηνία

Αναφορικά με εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία την 2.9.2008, στο πλαίσιο εξερεύνησης υπόπτων περιοχών από αέρος, με τη χρήση εναέριων μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας (ελικόπτερο) και την κατάσχεση συνολικά -1.790- δενδρυλλίων κάνναβης, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός καλλιεργητή.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, διακριβώθηκαν μέσω ταυτοποίησης γενετικού υλικού τα στοιχεία 44χρονου αλλοδαπού, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης και βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (9.9.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Άργους-Μυκηνών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Άργους-Μυκηνών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, καθώς και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων ελέχθησαν -45- άτομα, προσήχθησαν -9-, ενώ συνελήφθησαν -6-.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

· -2- άτομα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού,

· -2- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

· -1- άτομο, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,

· -1- άτομο, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -10- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης συνελήφθησαν πέντε άτομα που είχαν συστήσει συμμορία

Συνελήφθησαν την 8.9.2024 και 9.9.2024, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης -5- άτομα, εκ των οποίων ανήλικος αλλοδαπός, ανήλικος ημεδαπός, -2- 19χρονοι αλλοδαποί και 19χρονος ημεδαπός, που είχαν συστήσει συμμορία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, σωματική βλάβη, απειλή και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, οι συλληφθέντες ενώθηκαν σε συμμορία και πρώτες πρωινές ώρες της 8.9.2024 απείλησαν αλλοδαπό και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 19χρονου αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· -4- μαχαίρια,

· -30- ναρκωτικά δισκία και

· -3- κουκούλες τύπου « ».

Τέλος, συνελήφθησαν ακόμη 54χρονος αλλοδαπός, 49χρονος ημεδαπός και 45χρονη ημεδαπή, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.