Σημαντική παρουσία επιδεικνύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην φετινή Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις του εν λόγω κλάδου στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι, η οποία άνοιξε τις πύλες της -στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepint- προχθές Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 19 του μήνα.
Συνολικά 23 παραγωγοί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -η οποία καλύπτει το 70% της δαπάνης τους- μετέχουν με προϊόντα τους στην εν λόγω έκθεση, που αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός στον χώρο των τροφίμων αποκαλύπτοντας τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο.
Ο χώρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου- αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι Νίκος Μπελιάς, καθώς και
γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, πρόεδρος της Enterprise Greece, η οποία είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.
Η έκθεση περιλαμβάνει 20 εκθεσιακούς τομείς όπου προβάλλεται το σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.