Συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπές και πολλές παραβάσεις στην Πελοπόννησο

Επιχειρήσεις - σκούπα της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, προχθές (2.9.2024) το μεσημέρι, στο Λεωνίδιο και τον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, -2- ημεδαποί ηλικίας 33 και 36 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι 36χρονος δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης ενώ τουλάχιστον από τριμήνου έως τη σύλληψή τους, μαζί με τον 33χρονο διακινούσαν παραγόμενες ποσότητες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Λεωνιδίου και στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου σε αύλειο χώρο οικίας του 36χρονου, κατελήφθη να καλλιεργεί -12- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,8- μέτρων. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -134,7- γραμμαρίων,
  • καλλιεργητικός εξοπλισμός,
  • σπόροι κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • νάιλον συσκευασίες.

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -6- άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, χθες (3.9.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Άργους-Μυκηνών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άργους-Μυκηνών και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αργολίδας και Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων ελέχθησαν -48- άτομα, προσήχθησαν -8-, ενώ συνελήφθησαν -6- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -40- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συλλήψεις σε όλη την Πελοπόννησο

Συνελήφθησαν, χθες (3.9.2024) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του δήμου Κρανιδίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, -3- ημεδαποί, ηλικίας 36, 26 ετών και ανήλικος, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσαν από κατάστημα αλκοολούχα ποτά, ενώ κατά την αποχώρησή τους από αυτό αφαίρεσαν σταθμευμένο όχημα το οποίο βρέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη.

Συνελήφθη, χθες (3.9.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Οιχαλίας, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 54χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες ηρωίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθη, χθες (3.9.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 18χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε.

Συνελήφθη, χθες (3.9.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ναρκωτικό δισκίο, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθη, χθες (3.9.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 38χρονη ημεδαπή, γιατί την 2.9.2024, μαζί με τουλάχιστον δύο άγνωστους συνεργούς της, αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο ημεδαπής.

Συνελήφθη, χθες (3.9.2024) το μεσημέρι, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, 43χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.