Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μέσα από τα σπίτια πέρασε το μέτωπο στο Κρανίδι

Μεγάλες φωτιές σε Αχαΐα, Αργολίδα - Μόνο τις τελευταίες ώρες, εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές

Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες, εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές.

Μεγάλη φωτιά κοντά στα σπίτια εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην περιοχή του Κρανιδίου. Οι δυνατοί άνεμοι έστρεψαν τις φλόγες πολύ γρήγορα προς τον οικισμό, με συνέπεια να σημειωθεί συναγερμός και να δοθεί εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 4 ελικόπτερα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο από την ομάδα Πυρκαγιά Ενημέρωση, το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από τα σπίτια.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της περιοχής Πετροθάλασσα Αργολίδας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς την Ερμιόνη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς την Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ».
Καλύτερη εικόνα στο μέτωπο της Μεγαλόπολης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε στη Μεγαλόπολη, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ, κοντά στον οικισμό Χωρέμη, σε χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον οικισμό Χωρέμη, η φωτιά έχει περάσει μέσα από το χωριό, με αποτέλεσμα να καούν σπίτια. «Υπάρχουν αρκετές ζημιές. Ο Δήμος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποκαταστήσει μόνιμες κατοικίες», δήλωσε στο ΕΡΤNews ο Κώστας Μιχόπουλος, δήμαρχος Μεγαλόπολης. Πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι (που κάικαν τα σπίτια τους) θα φιλοξενηθούν κάπου στη Μεγαλόπολη και αύριο και για όσο θα γίνει».