Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ -Συντριβή στο ποδόσφαιρο

Εξ αρχής είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από τη νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ οφείλεται σε «πνιγμό εντός ύδατος», επιβεβαιώνοντας πλήρως τη μακροσκοπική εκτίμηση του ιατροδικαστή.

Ωστόσο, ελήφθησαν δείγματα για να γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του και εξ αυτού έπαθε ανακοπή και κατόπιν πνίγηκε, ή υπήρχε κάποιο άλλο παθολογικό αίτιο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η λιποθυμία και η απώλεια αισθήσεων να προήλθαν από κάποιο παθολογικό αίτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής εντοπίζει περίεργο εύρημα στην καρδιά, ίσως και εκ γενετής, που οι ιστολογικές θα αναδείξουν αν προκάλεσε καρδιακή ανακοπή και πνευμονικό οίδημα.

Εξ αρχής είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Ο άνθρωπος που εντόπισε τον 31χρονο ποδοσφαιριστή νεκρό ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Ενημερώθηκε ότι τον αναζητούσε η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται στην Αγγλία με την κόρη τους και δεν μπορούσε να τον βρει, αγωνιούσε και ζήτησε τη βοήθειά του. Μπαίνοντας στο σπίτι βρέθηκε μπροστά στο αδιανόητο και θλιβερό θέαμα.

Στο σπίτι στη Γλυφάδα έσπευσε το ΕΚΑΒ, που δεν μπορούσε να βοηθήσει σε κάτι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ακολούθως ο ιατροδικαστής.

Εκεί έσπευσαν και συμπαίκτες του Μπάλντοκ από τον Παναθηναϊκό, που ενημερώθηκαν για τα θλιβερά νέα και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στο εγχώριο αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο 31χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία, όπου έπαιξε ποδόσφαιρο πριν τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός. Τα τελευταία χρόνια έπαιζε στην Εθνική Ελλάδας, καθώς έλκει την ελληνική καταγωγή του από τη γιαγιά του.

UEFA για Μπάλντοκ: «Είμαστε βαθιά θλιμμένοι, τα συλλυπητήριά μας»

Τον Τζορτζ Μπάλντοκ αποχαιρετάει και η UEFA. Με ανάρτησή της στα social media, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία λέει «αντίο» στον 31χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίο «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη το ελληνικό ποδόσφαιρο και την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Το μήνυμα της UEFA:

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι για τον θάνατο του αμυντικού του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι σκέψεις μας και τα θερμά συλλυπητήρια είναι στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του».