Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
αμπελόφυλλα, φρέσκα ζεματισμένα, όσα είναι οι σαρδέλες
4-5 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φετούλες
αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
2 ντομάτες σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
1/2 φλ τσ πράσινες ελιές, γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και τις αφήνετε ολόκληρες με το κεφάλι τους. Τις αλατοπιπερώνετε, τις γεμίζετε με 2-3 φετούλες σκόρδο και διπλώνετε κάθε μια σε αμπελόφυλλο,
αφήνοντας το κεφάλι απ’ έξω.
2. Τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα, για 5′-6′ περίπου, από κάθε πλευρά.
3. Κόβετε μια οριζόντια φέτα στο επάνω μέρος του καρβελιού και αδειάζετε την μισή ψίχα περίπου. Γεμίζετε το καρβέλι με τις τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα σαρδέλες, τα κρεμμύδια,
τις ντομάτες και τις ελιές.