Υλικά για 40 κομμάτια περίπου
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
2 φλ τσ βούτυρο λιωμένο
φυστίκια Αιγίνης τριμμένα για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
3 φλ τσ καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
1/2 φλ τσ ζάχαρη
3 κ σ φρυγανιά τριμμένη
1 κ σ κανέλλα σε σκόνη
Για το σιρόπι
3 1/2 φλ τσ ζάχαρη
3 φλ τσ νερό
1 κ γλ χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
1. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την γέμιση. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε 4 μακρόστενες λωρίδες. Παίρνετε μια λωρίδα φύλλου και την κόβετε στην μέση. Την αλείφετε με βούτυρο και απλώνετε κατά μήκος της λίγη γέμιση. Τυλίγετε σε ρολό και το κάμπτετε ώστε να πάρει το σχήμα σπείρας.
2. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί και αραδιάζετε μέσα τα σαραγλάκια. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε στον φούρνο για 25′-30′ μέχρι να ροδίσουν.
3. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και αφήνετε τα σαραγλάκια να κρυώσουν. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5′ από την στιγμή που θα πάρουν βράσει και τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Τα πασπαλίζετε με μπόλικο φυστίκι Αιγίνης.