Υλικά
4 φινόκιο (μαραθόριζες)
150 γρ αμύγδαλα (με τη φλούδα)
30 φύλλα δυόσμο
λίγο μαϊντανό και λίγο φρέσκο κόλιανδρο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ντομάτα
λίγο ελαιόλαδο
1/2 κ σ χοντρό θαλασσινό αλάτι
το χυμό από 3 πράσινα λεμόνια
1 ρόδι
Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε τα φινόκιο σε λεπτές φέτες οριζοντίως ή σε μικρούς κύβους. Ψήνετε στο φούρνο τα αμύγδαλα με τη φλούδα, χωρίς να τα σπάσετε. Κόβετε τα φύλλα ολόκληρα από
τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το κόλιανδρο.
2. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ντομάτα σε μικρούς κύβους.Ανακατεύετε όλα τα υλικά, αλατίζετε με χοντρό αλάτι και περιχύνετε με το λάδι και το λεμόνι.
3. Από πάνω ρίχνετε μπόλικους σπόρους ροδιού. Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα, συνοδεύει τέλεια ψητά ψάρια.