Ροδόμελι από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία μοναδική συνταγή

Υλικά
10 φλ τσ ροδοπέταλα φρέσκα ή ξερά, αρωματικά
2 λίτρα βραστό νερό
1 κιλό μέλι

Τρόπος παρασκευής
1. Αδειάζετε τα πέταλα σε ένα γυάλινο μπολ. Περιχύνετε με το βραστό νερό, σκεπάζετε και αφήνετε για 10 ώρες. Σουρώνετε με ένα διπλό τουλπάνι.

2. Αναμειγνύετε το υγρό με το μέλι (που ίσως δεν σας άρεσε η γεύση κι το άρωμα του) και το βάζετε να σιγοβράσει για 1-2 ώρες, αφαιρώντας τον αφρό. Διατηρείται σε γυάλινα βάζα
σε δροσερό μέρος.