Υλικά για 4 άτομα
100 ml ελαιόλαδο 3 φλ τσ κολοκύθα, σε κυβάκια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη 400 γρ ρύζι για ριζότο (αρμπόριο, ή νυχάκι) 150 ml λευκό ξηρό κρασί 1 λίτρο έως 1200 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, σπιτικό ή από κύβο, χλιαρό 1 κ γλ φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο 100 γρ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένηΤρόπος παρασκευής
1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ σ ελαιόλαδο και σοτάρετε την κολοκύθα σε μέτρια φωτιά για 4′-5′. Αλατίζετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί.2. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3′-4′, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι κόκκοι του ρυζιού να γίνουν διάφανοι. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3. Ρίχνετε μια κουτάλα ζωμό, ανακατεύετε συνεχώς και μόλις το ρύζι τον απορροφήσει, επαναλαμβάνετε ώσπου να τελειώσει ο ζωμός και να χυλώσει το ριζότο, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Προσθέτετε το τζίντζερ, την κολοκύθα και την παρμεζάνα ανακατεύοντας απαλά. Έπειτα από 2′ αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.