Υλικά
1 1/2 φλ τσ ρεβύθια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο 1 κ σ μαιντανό ψιλοκομμένο 1/2 κ σ μαντζουράνα ή θυμάρι ψιλοκομμένο 1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στιμμένη 3/4 φλ τσ αλεύρι γοχ αλάτι και πιπέρι αλεύρι για το αλεύρωμα καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμαΤρόπος παρασκευής
1. Μουσκεύετε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό. Το πρωϊ τα βράζετε για 1/2 ώρα περίπου, προσέχοντας να μη λιώσουν. Τα σουρώνετε, τα περνάτε από το μύλο των χορταρικών, αφαιρείτε όσα περισσότερα φλούδια μπορείτε και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. 2. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα, πλάθετε και αλευρώνετε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε στο καυτό καλαμποκέλαιο. Τους βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να απορροφήσει το περιττό λάδι τους και τους σερβίρετε ζεστούς με ταχινοσαλάτα.