Υλικά
8 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους 8 κ σ ζάχαρη 8 κ σ ψιλό σιμιγδάλι 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα 1 κ γλ μπέκιν πάουντερ Για το σιρόπι 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό ξύλο κανέλας φλούδα λεμονιού 1 κ γλ χυμό λεμόνιΤρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το μπέκιν πάουντερ ενώ συνεχίζετε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. 2. Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα ασπράδια με λίγο αλάτι, σε σφικτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε και αυτή με πολύ απαλές κινήσεις στο μείγμα των κρόκων. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για 45′-50′, στην επάνω σχάρα. 3. Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5′, από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Βγάζετε το ραβανί από το φούρνο όταν έχει ροδίσει αρκετά στην επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει και το σιροπιάζετε με το ζεστό σιρόπι, χωρία να ακουμπάτε την κουτάλα στην επιφάνεια του.