Φωνάζει “Όχι” στις διώξεις συνδικαλιστών το ΚΚΕ Λακωνίας

Νέες διώξεις συνδικαλιστών προσθέτει καθημερινά η ένταση του αυταρχισμού κυβέρνησης και εργοδοσίας, σε εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», για να καμφθεί κάθε αντίσταση και αντίδραση στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

Αυτό σηματοδοτεί και η προγραμματισμένη για τις 9 Απρίλη δίκη του Νίκου Γόντικα, μέλους της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Η συγκεκριμένη δίωξη έχει να κάνει με την ποινικοποίηση μιας απλής διαμαρτυρίας εργαζομένων που υπερασπίστηκαν την ανάκληση απόλυσης εργαζομένου, που ήταν φύλακας – επιστάτης σε σχολικό συγκρότημα της Τρίπολης.
Παράλληλα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι δίκες κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, για τη συμμετοχή τους σε αγροτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις το 2010 και αργότερα. Σήμερα  γι΄αυτό το λόγο δικάζονται στο Άργος πάνω από τριάντα αγωνιστές, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Λεβεντάκης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Οι διώξεις αυτές δεν είναι άσχετες με τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό για να προστατέψει τα κέρδη των μονοπωλίων. Όλοι οι λαϊκοί φορείς να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους. Απαιτούμε να παύσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, εκπροσώπων λαϊκών φορέων, εργαζομένων, αγροτών, κατοίκων που αγωνίζονται δίκαια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Αποτελούν κριτήριο ψήφου οι διώξεις κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών στις τριπλές εκλογές του ερχόμενου Μάη. Το κριτήριο που θέτουμε είναι, ποια πολιτική δύναμη, ποιο ψηφοδέλτιο αποτελεί εγγύηση για την οργάνωση της πάλης του λαού, υπερασπίζοντας ό.τι έχει απομείνει από δικαιώματα, αντικρούοντας τα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Τέτοια εγγύηση αποτελεί η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και η ψήφος στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρειες και Δήμους.

Όλοι στους δρόμους του αγώνα, όλοι στην απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική Πλατεία της Σπάρτης στις 10:30 το πρωί.