Προκηρύχθηκαν 8 θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο Σπάρτης

Όσα αναφέρει ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός

«Συνεπές στην υπόσχεσή του για γρήγορες κινήσεις, αμέσως μετά την έκδοση της ΚΥΑ για τα Άγονα, το Υπουργείο Υγείας» ανέφερε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός σημειώνοντας: «Αναρτήθηκε στη Διαύγεια, με υπογραφή του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας, η προκήρυξη πλήρωσης 8 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων, για το Νοσοκομείο Λακωνίας».
Ειδικότερα, η Προκήρυξη αφορά σε 7 ιατρούς για Ν.Μ. Σπάρτης και 1 για τη Ν.Μ. Μολάων (Μαιευτικής-Γυναικολογίας με βαθμό Διευθυντή).
Συνεπής κι ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με την προφορική δέσμευσή του στη Βουλή, ότι η προκήρυξη θα εκδιδόταν εντός αυτής της εβδομάδας.
«Μέσα στα Νοσοκομεία στα οποία δόθηκε προτεραιότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας», υπογράμμισε ο Νεοκλής Κρητικός, συνεχίζοντας: «Ευελπιστούμε ότι τα πρόσφατα ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα, που θεσπίστηκαν με την ΚΥΑ για τις Άγονες περιοχές, για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, καθώς και η ταυτόχρονη πρόσκληση θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, θα προσελκύσουν τελικά το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας, ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας. Σημειώνω ότι ήδη ισχύει η μείζων μεταρρύθμιση της παράλληλης δυνατότητας ασκήσεως και ιδιωτικού έργου των ιατρών του ΕΣΥ».
Ο κ. Κρητικός συμπεραίνει: «Συνεπώς, έχοντας κάποιος τη μονιμότητα στο Νοσοκομείο, δε στερείται της δυνατότητας να εργάζεται και αλλού, εφόσον όμως πρώτα καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις του προς το ΕΣΥ, ενώ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία και με τα θεσμικά κίνητρα για τις Άγονες περιοχές, ώστε να κλείσει ο κύκλος των παρεμβάσεων του Υπουργείου για τις περιοχές αυτές».
Καταληκτικά είπε: «Δε σταματάμε! Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη Λακωνία».

Οι προκηρυχθείσες ειδικότητες για το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι:
1 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β’
1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
1 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β
1 ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β
2 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ) Ή ΓΕΝΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση-διοίκηση συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το ΤΕΠ) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β’
1 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ) Ή ΓΕΝΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΙΑΤΡΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση-διοίκηση συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το ΤΕΠ), ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.