Υλικά (για μια μεγάλη σαλατιέρα)
300 γρ baby σπανάκι, φρέσκο και τρυφερό 200 γρ baby ρόκα 300 γρ αντίδια φρέσκα 1 λόλα ρόσα 5 κρεμμυδάκια φρέσκα και ψιλοκομμένα 1 φλ τσ άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ σ σταφίδες ξανθές 4 φέτες ψωμί του τοστ 2 κ σ φρέσκο βούτυρο 1 αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες 150 γρ ξινομυζήθρα Κρήτης Υλικά για το ντρέσινγκ 1 φλ τσ ελαιόλαδο 1 κ γλ ξύσμα λεμονιού 1 κ σ μέλι 2 κ σ καλό κρασόξιδο αλάτι και πιπέριΤρόπος παρασκευής
1. Πλένετε καλά τα πράσινα λαχανικά σας. Αφαιρείτε από τα αντίδια τα σκληρά κομμάτια και ψιλοκόβετε τα τρυφερά φύλλα. Τα βάζετε όλα σε μεγάλη βαθειά σαλατιέρα και ρίχνετε από πάνω τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ανακατεύετε καλά. 2. Ετοιμάζετε τα κρουτόν: αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του τοστ και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Σε μικρό τηγάνι, λιώνετε 2 κ σ φρέσκο βούτυρο, βάζετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού και τα ψήνετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν. 3. Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και κάνετε μια ομοιογενή σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε τα σαλατικά και ρίχνετε τα κρουτόν, αναδεύοντας ελαφρά για να πάνε παντού. Σκορπάτε από πάνω τις σταφίδες και τις φέτες αχλαδιού. 4. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ τη στιγμή που είναι να την σερβίρετε και τοποθετείτε επάνω στη σαλάτα τη ξινομυζήθρα χωρισμένη σε μικρές κουταλιές.