Υλικά
1 κιλό κεράσια
ζάχαρη
νερό
κονιάκ
Τρόπος παρασκευής
1. Αφαιρείτε από τα κεράσια τα κοτσάνια τα πλένετε τα τρυπάτε και τα βάζετε σε κατσαρόλα. Τα σκεπάζετε με τη ζάχαρη και το νερό, (1 μέρος νερό, 2 ζάχαρη)
και τα αφήνετε έτσι για 24ν ώρες.
2. Κατόπιν τα βγάζε3τε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε σε ένα γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο. Βράζετε το σιρόπι, από τα υλικά που έμειναν στην κατσαρόλα και όταν “δέσει” το αφήνετε να κρυώσει και του προσθέτετε κονιάκ 92 μέρη κονιάκ, 1 μέρος σιρόπι).
3. Ρίχνετε το μείγμα στη γυάλα με τα κεράσια, την κλείνετε καλά και την αφήνετε σε δροσερό μέρος. Μετά από 1 μήνα είναι έτοιμο το ποτό σας.