PES Activists ΣΠΑΡΤΗΣ: «Το Μέλλον σου είναι το Μέλλον μας»

Πολιτική συζήτηση για τους νέους διοργάνωσε η νεοσύστατη ομάδα των PES Activists Σπάρτης, των νέων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με έδρα τη Σπάρτη, σε συνεργασία με τους PES Activists Αθήνας,

το Σάββατο 3 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σπάρτης.

Oι PES Activists μίλησαν για την Σπάρτη, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη που οραματίζονται. Μια Ευρώπη αλληλεγγύης, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης για τους νέους. Παράλληλα τέθηκε το μεγάλο στοίχημα: η οικοδόμηση της Kεντροαριστεράς της εποχής μας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, που στάθηκε στην Ελπίδα που σηματοδοτούν εκδηλώσεις σαν αυτή των PES activists Sparti, όπως και στην ουσιαστική πολιτική και ηλικιακή ανανέωση που προτείνει-προτάσσει το Ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς Δημοκρατική-Παράταξη».

Εκ μέρους των PES Activists Sparti μίλησαν η Τέτα Θεοδωροπούλου και ο Γιάννης Τσαρκαλής, παρουσιάζοντας τη νεοσύστατη ομάδα τους και μιλώντας παράλληλα για θέματα όπως η νεανική επιχειρηματικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ τοποθετήσεις έκαναν οι Παναγιώτης Δουδωνής και Αλέξανδρος Κατσιώτης, παρουσιάζοντας τους στόχους και την προεκλογική καμπάνια “knock the vote” του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και του υποψηφίου του για την Προεδρεία της Επιτροπής, Μάρτιν Σούλτς.

Παράλληλα, οι τρεις παρόντες νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς, Πασχάλης Αγανίδης, Βάσω Σουλαδάκη και Κατερίνα Τζωρτζοπούλου μίλησαν για τους νέους και την Ευρώπη και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού. Τέλος, μέσω skype χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Θοδωρής Δουλουμπέκης από τους PES Activists Κρήτης, καθώς και η ακτιβίστρια Estella Pineiro από τις Βρυξέλλες, υπεύθυνη για την πανευρωπαϊκή καμπάνια των Σοσιαλιστών.

Το κίνημα των PES Activists, των νέων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος φέρνει την ευρωπαϊκή πολιτική στο τοπικό επίπεδο, δομημένο σε οργανώσεις πόλης σε όλη την Ευρώπη. Οι νέοι ακτιβιστές παίρνουν στις πλάτες τους το κύριο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του PES, η οποία για πρώτη φορά θα διεξάγεται πανευρωπαϊκά πόρτα-πόρτα. Το κίνημα των PES Activists εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα, με την Κρήτη, την Αθήνα, τον Πειραιά και τώρα τη Σπάρτη να έχουν ήδη τη δική τους ομάδα σοσιαλιστών ακτιβιστών.