Υλικά
Για το ζυμάρι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού | 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο | 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο | 3 1/2 – 4 φλ τσ αλεύρι γ ο χ | 2 1/2 κ γλ μπέκιν πάουντερ
Για την γέμιση
2-3 ποτήρια ελιές μαύρες ή πράσινες, κομμένες σε ροδέλες | 3-4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια |
1 κ σ δυόσμο ψιλοκομένο | 3-4 κ σ ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέκιν, ανοίγετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε τα λάδια και τον χυμό. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε την λεκάνη και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος, μέχρι να φουσκώσει λίγο.
2. Ετοιμάζετε την γέμιση: Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε. Προσθέτετε τις ελιές και τον δυόσμο.
3. Ανοίγετε ένα χοντρό φύλλο από το ζυμάρι με τον πλάστη και κόβετε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι. Ή παίρνετε χούφτες χούφτες το ζυμάρι και το ανοίγετε με τα χέρια σας.
4. Βάζετε 1 κ σ γέμιση και κλείνετε τα ζυμαράκια πιέζοντας τα στις άκρες. Αλείφετε με λίγο καλαμποκέλαιο και τα ψήνετε για 45′-50′, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180ο.