Πατατόπιτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμη μοναδική συνταγή!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
2 κιλά πατάτες
2 φλ τσ λάδι
1 πράσο
1 φλ τσ αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
Λίγο ακόμα λάδι για το άλειμμα των φύλλων.

Τρόπος παρασκευής
1.    Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Προσθέτετε το πράσο ψιλοκομμένο και αρκετό αλάτι, (η πίτα πρέπει να είναι λίγο αλμυρή) το πιπέρι, 1 φλ τσ αλεύρι και 3/4 φλ τσ από το λάδι. Τα ανακατεύετε όλα καλά.

2.    Απλώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί, καλά αλειμμένα μεταξύ τους. Ρίχνετε την γέμιση πάνω από τα φύλλα,  την στρώνετε καλά και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα μεταξύ τους.

3.    Χτυπάτε 3 κ σ λάδι με 3 κ σ νερό και αλείφετε το επάνω φύλλο της πίτας. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο για 1 ώρα περίπου.