Οι τηγανητές πατάτες είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για τα κρεατικά μας αλλά μπορεί να γίνει και κυρίως πιάτο, συνοδεία μιας χωριάτικης σαλάτας.
Όσο λαχταριστές όμως κι αν είναι οι τηγανητές πατάτες και γρήγορες στην ετοιμασία τους, οι θερμίδες και τα περιττά λίπη είναι σίγουρα λόγοι για να τις αποφύγουμε.
Τα καλά νέα είναι πως, μπορείτε να τις φτιάξετε χωρίς λάδια και τηγάνια, αρκεί να έχει air fryer.
Πώς θα φτιάξετε τις τηγανητές πατάτες στο air fryer
Αρχικά αφήστε τις πατάτες, αφού τις έχετε κόψει, σε μπολ με νερό για μισή ώρα περίπου. Έπειτα, αδειάστε το νερό και αφήστε τις πατάτες πάνω σε μια καθαρή πετσέτα στεγνώνοντας τες καλά με ταμποναριστές κινήσεις.
Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να τις απλώσετε σε ένα ταψάκι, αφού βάλετε λαδόκολλα και να τις ψεκάσετε καλά με ελαιόλαδο, το οποίο με τα χέρια σας ανακατεύοντας πρέπει να πάει παντού.
Βάλτε τις πατάτες στο air fryer και ψήστε στους 180 βαθμούς για 14 λεπτά. Το μυστικό σε αυτό το σημείο είναι οι πατάτες να μην ξεπερνούν τη μέση του κάδου. Μόλις περάσουν ανακατέψτε καλά κουνώντας τον κάδο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.
Μόλις περάσουν και αυτά, ανακατέψτε ξανά και ρυθμίστε για ακόμη 14 λεπτά.
Οι πατάτες μόλις είναι έτοιμες θα δείτε πως θα μοιάζουν σαν τηγανιτές ενώ παράλληλα θα είναι και πιο υγιεινές.