Πατάτες με κρέμα γάλακτος από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
10-12 πατάτες
2 φλ τσ κασέρι
(προαιρετικά 100 γρ τυρί τ. ροκφόρ)
1 κ γλ αλάτι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλ τσ γάλα
1/2 φλ τσ κρέμα γάλακτος  ή αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
λίγο μοσχοκάρυδο

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις χοντροκόβετε. Τις πλένετε και τις σκουπίζετε καλά. Τις ανακατεύετε με το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

2. Τις βάζετε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Αναμειγνύετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε με το μείγμα τις πατάτες. Προθερμαίνετε τον φούρνο με τις αντιστάσεις στους 180ο και ψήνετε για 45′ περίπου.