Πατάτες φούρνου μυρωδάτες

Μοναδική συνταγή από την Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
10 μέτριες πατάτες
χυμός από 1 πορτοκάλι
χυμός από 2 λεμόνια
3 κ σ μουστάρδα
1 κ σ μέλι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ σ ρίγανη τριμμένη
1 φλ τσ ελαιόλαδο
1 κ σ αλάτι
2 φλ τσ νερό ή ζωμό κοτόπουλου
2 κ σ δεντρολίβανο ή θυμάρι

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες (και με τη φλούδα είναι πολύ γευστικές). Τις κόβετε κυδωνάτες και τις βάζετε στο ταψί. Σε μπολ ανακατεύετε την μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το αλάτι, το μέλι και το σκόρδο.
2. Ρίχνετε το μείγμα επάνω από τις πατάτες και ανακατεύετε καλά, ώστε να πάει το μείγμα παντού. Προσθέτετε το λάδι, το νερό, ή ζωμό και 1 κ σ ρίγανη και ανακατεύετε πάλι τις πατάτες να πάει παντού..
3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 200ο και προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται. Όταν είναι έτοιμες και ροδοψημένες, βγάζετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ρίγανη και το δεντρολίβανο, ή το θυμάρι και τις σερβίρετε ζεστές για να συνοδεύσουν το ψητό κρέας.