Παραδοσιακή λεμονάδα

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
3 ποτήρια φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιών
2 ποτήρια νερό
ξύσμα 2 λεμονιών
1 κιλό ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα να βράσει και δένετε το σιρόπι. Δοκιμάζετε αν το σιρόπι πέφτει σαν πέρλα στο πιατάκι του καφέ και τότε εκτός φωτιάς προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα.
2. Δώδεκα ώρες αργότερα, ο χυμός είναι έτοιμος να τον βάλετε στα μπουκάλια και μετά από άλλες 12 ώρες μπορείτε να τα κλείσετε και να τα φυλάξετε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε τη λεμονάδα, βάζοντας από 1 δάχτυλο σε κάθε ποτήρι και συμπληρώνοντας με κρύο νερό και παγάκια.