Υλικά για 6-8 άτομα
150 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
300 ml κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ ζάχαρη
50 ml λικέρ πικραμύγδαλου
3 φύλλα ζελατίνης
1 μπαστουνάκι βανίλιας
Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα
1 φλ τσ μέλι
1/3 φλ τσ νερό
2 κ σ λικέρ πικραμύγδαλου
12 μαρόν γλασέ
Τρόπος παρασκευής
1. Ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα, το γάλα, την ζάχαρη και το μπαστουνάκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος. Βράζετε το μείγμα σε μπεν μαρί και όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το λικέρ και την ζελατίνη, αφού την έχετε μουλιάσει σε μπολάκι με κρύο νερό και την έχετε στραγγίσει.
2. Αποσύρετε το μείγμα από την φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε την πανακότα σε 6 φορμάκια. Τοποθετείτε τις πανακότες στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν.
3. Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: σε μικρή κατσαρόλα αναμειγνύετε το μέλι με το νερό. Το βάζετε στην φωτιά και πριν πάρει βράση, το αποσύρετε. Προσθέτετε τα μαρόν γλασέ και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Έπειτα το ανακατεύετε με το λικέρ του πικραμύγδαλου. Αφαιρείτε το μπαστουνάκι βανίλιας και τα σποράκια του.
4. Ξεφορμάρετε τις πανακότες, ως εξής: βουτάτε τα φορμάκια σε βραστό νερό για 2” και αναποδογυρίζετε το καθένα, σε πιάτο πάστας. Τα περιχύνετε με το σιρόπι μελιού και τα μαρόν γλασέ και τα σερβίρετε.