Πανακότα με σάλτσα φράουλας από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 6 άτομα
600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι, τριμμένο σε πολύ ψιλό τρίφτη
125 γρ ζάχαρη
1 φασολάκι βανίλιας
4 κ σ γάλα πλήρες
28 γρ ζελατίνη σε σκόνη
λίγο καλαμποκέλαιο για το άλειμμα
Για τη σάλτσα και τη διακόσμηση
450 γρ κατεψυγμένες φράουλες
2 κ σ ζάχαρη άχνη
1 κ σ σιρόπι φράουλας

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, τη ζάχαρη, την βανίλια και ζεσταίνετε ανακατεύοντας χωρίς να αφήσετε το μείγμα να βράσει. Αποσύρετε απο τη φωτιά
και αφήνετε για 20′ να αρωματιστεί η κρέμα. Αφαιρείτε τη βανίλια.

2. Βάζετε το γάλα σε πυρίμαχο μικρό μπολ και ρίχνετε την ζελατίνη για να διαλυθεί. Όταν είναι έτοιμη την προσθέτετε στην κρέμα και βάζετε στην φωτιά να πάρει μια βράση.

3. Αποσύρετε αμέσως απο τη φωτιά και φιλτράρετε το μείγμα μέσα σε μπολ. Αλείφετε με λίγο καλαμποκέλαιο ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε μέσα την πανακότα. Παγώνετε για αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.

4. Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα τις φράουλες, με την άχνη και 3 κ σ νερό. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου λιώσουν. Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι φράουλας. Ρίχνετε τον πολτό σε μπολ και τον αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

5. Ξεφορμάρετε την πανακότα και γαρνίρετε με τη σάλτσα και τις υπόλοιπες φράουλες, κομμένες στη μέση.