Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα 1 εβαπορέ γάλα λάϊτ, από την κατάψυξη που έμεινε για 2 ώρες 250 γρ κρέμα γάλακτος 50 γρ ροδόνερο 1 κ γλ κάρδαμο σε σκόνη 2 βανίλιες 250 γρ πολτό φράουλας σιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμα Τρόπος παρασκευής 1. Βάζετε σε μπολ το παγωμένο εβαπορέ και το ζαχαρούχο και με το μίξερ χειρός το χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 5′. Προσθέτετε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το κάρδαμο, το ροδόνερο και τις βανίλιες. Χτυπάτε ελαφρά για να ανακατευτούν. 2. Λιώνετε τις πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες, αφού τις πολτοποιήσετε στο μπλέντερ. Χτυπάτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το παγωτό σας. 3. Το μεταφέρετε στο ειδικό σκεύος για παγωτό και το βάζετε για 2 ώρες στην κατάψυξη. Βγάζετε και το ξαναχτυπάτε και πάλι στην κατάψυξη. Εάν επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για 2 ακόμα φορές το παγωτό σας θα αποκτήσει βελούδινη υφή και η γεύση του θα γίνει εξαιρετική. 4. Το σερβίρετε με σιρόπι φράουλας ή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρας.