OXI στο ξεπούλημα της παραλίας «παχειά άμμος» στην Πλύτρα

Πριν λίγες μέρες με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής περνά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) η παραλία «Παχειά Άμμος» στην Πλύτρα. Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των τελευταίων 20 χρόνων,

παραδίδει βορά στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων  μια από τις παραλίες της νότιας Λακωνίας που αποτελεί όαση ξεκούρασης για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες τους καλοκαιρινούς μήνες.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που βγάζει στο σφυρί φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας και προειδοποιεί τα λαϊκά στρώματα ότι αν δεν ορθωθεί μπροστά σε αυτή την πολιτική τείχος αντίστασης και απειθαρχίας ο κατήφορος δε θα τελειώσει εδώ.
Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η όποια ανάπτυξη μπορεί να φέρει ο καπιταλιστικός δρόμος θα βασίζεται στην εξαθλίωση των εργαζόμενων, σε μισθούς πείνας, σε ανύπαρκτα δικαιώματα, στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Ο μονόδρομος των εργαζόμενων είναι ο δρόμος της αποδέσμευσης απ’ την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων.

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – Υποψήφιος Δήμαρχος Μονεμβασιάς
ΚΥΛΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Ευρώτα
ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης
ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης