Ομελέτα με σπανάκι δια χειρός Μαίρης Παναγάκου
Μοναδικές γεύσεις από τη γνωστή chef
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ σπανάκι κατεψυγμένο
2 κ σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
6 αυγά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1/2 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλ τσ γραβιέρα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Ζεματίζετε το σπανάκι (όπως είναι κατεψυγμένο). Το στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε και το σπανάκι. Ανακατεύετε και κατεβάζετε από την φωτιά.
2. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και την γραβιέρα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
3. Ετοιμάζετε μια λεπτή και μεγάλη ομελέτα, με τα 6 αυγά. Την μεταφέρετε επάνω σε αλουμινόχαρτο και την αφήνετε να κρυώσει.
4. Απλώνετε το σπανάκι που ετοιμάσατε, κατά μήκος της ομελέτας. Με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου, γυρίζετε την ομελέτα σε ρολό, με το σπανάκι στο εσωτερικό της.
5. Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι το ρολό που ετοιμάσατε σε χοντρές φέτες. Τις σερβίρετε σαν ορεκτικό πάνω σε στρογγυλές φέτες ψωμιού, ή φρυγανιάς.
Προηγούμενο