Όλοι Μαζί Νέα Αρχή Για τον Ευρώτα: «Ντράπηκε και η Ντροπή στο Δήμο Ευρώτα»

Μισθοί καθαριστριών σχολείων 300 ευρώ, ενώ οι Επιχορηγήσεις Εκδηλώσεων- Πανηγυριών 300.000 ευρώ

Μετά τον τριπλασιασμό των δημοτικών τελών και στα τέλη Ύδρευσης και αποχέτευσης (για την άρδευση είναι «γαλαντόμοι» σε περίοδο λειψυδρίας) και την θερινή ραστώνη με 300000 ευρώ (δεν χαλάνε χατήρι σε κανέναν) μπήκαμε στην περίοδο της πραγματικότητας.

Χωρίς προγραμματικό σχέδιο ή τουλάχιστον με μια στοιχειώδη παρέμβαση στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, απόδειξη το ατύχημα (ευτυχώς όχι δυστύχημα) στο 2ο Δημοτικό και στο 3ο Νηπιαγωγείο Σκάλας και η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η πολιτική «ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ» συνεχίζεται.

Ήρθε και η μισθοδοσία των καθαριστριών των σχολικών μονάδων που κυμαίνονται στα 300 ευρώ!!!

Παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για πλήρη και αποκλειστική όπως είναι το σωστό μεταβλήθηκαν σε μερικής απασχόλησης και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα των σχολείων μας που κινούνται νήπια, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Οι καθαρίστριες επιτελούν σημαντικό έργο σε έναν ευαίσθητο τομέα και κυρίως στην σημερινή δύσκολη εποχή των ιών και των μικροβίων γι’ αυτό η εργασία τους πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τις ανάλογες αμοιβές.

Και επιτέλους όταν η Πολιτεία κωφεύει ή αδρανεί τότε ο Δήμος επιτελεί το κοινωνικό του έργου ιεραρχώντας προτεραιότητες όπου η Παιδεία πρέπει να έχει πρώτο ρόλο στην πράξη (από λόγια και σανό χόρτασαν οι πολίτες) με ανάλογη επιχορήγηση.

Η καθαριότητα των σχολικών μονάδων μας αφορά όλους (και των λαλίστατων συλλόγων με μόνο τις ευχαριστίες προς τον κύριο δήμαρχο για τις επιχορηγήσεις, λες και είναι από την τσέπη του).

Είναι ώρα όλων των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων του δήμου Ευρώτα με πρωταγωνιστές τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων , του Εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους Συλλόγους γιατί έχουν μέλη εκπαιδευτικούς και παιδιά στα σχολεία μας.

Τυχόν σχεδιασμοί για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στα σχολεία όπως συνέβη συλλήβδην στην συλλογή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων δεν πρόκειται να περάσει.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στον αγώνα για καθαριότητα των σχολείων μας με καθαρίστριες πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και όχι μισθούς πείνας των 300 ευρώ!!!

10/10/2024