Οι παρελάσεις στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου (videos)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις και παραδοσιακοί χοροί στην Καλαμάτα, παρουσία πλήθους πολιτών, τοπικών αρχών και φορέων. Οι μαθητές και όλοι όσοι συμμετείχαν τις επετειακές εκδηλώσεις έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.

Με το δικό της τρόπο τίμησε το ΟΧΙ η Τρίπολη, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια η παρέλαση των μαθητών, των ενόπλων δυνάμεων και όλων των συμμετεχόντων. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, χειροκροτώντας θερμά.

Με την καθιερωμένη δοξολογία ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις και στην Κόρινθο, όπου πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση με εξαιρετική επιτυχία.

Οι επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής της 28 Οκτωβρίου 1940 στο Ναύπλιο ξεκίνησαν με την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και καταθέσεις στεφάνων.Ακολούθησε η παρέλαση από μαθητικά τμήματα των σχολείων του Ναυπλίου και στρατιωτικά τμήματα από το στρατόπεδο του ΚΕΜΧ Ναυπλίου.Στη Δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και την παρέλαση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Στρατής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές Γ.Μανιάτης, Γ.Ανδριανός και Γ.Γκιόλας , ο Αντιπεριφειάρχης Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου περιφερειακοί σύμβουλοι και οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές του τόπου. Δείτε το video που κοινοποίησαν οι Αργολικές Ειδήσεις.

Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος και συνέβαλε στο να παρακολουθήσει την παρέλαση αρκετός κόσμος στον Πύργο και την Αμαλιάδα. Μαθητές, στρατιωτικά τμήματα, μηχανοκίνητα τμήματα της Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Πύργου καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους.

Φυσικά, η Πάτρα έδωσε το δικό της στίγμα στη χθεσινή εθνική επέτειο με τους μαθητές να κερδίζουν τις εντυπώσεις.