Ντία Τζανετέα: Αλήθειες και μύθοι για τις «Μουσικές βραδιές» του Δήμου Σπάρτης

"Έντονος προβληματισμός και εύλογα ερωτηματικά δημιουργήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο"

Έντονος προβληματισμός και εύλογα ερωτηματικά δημιουργήθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Μόλις χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τη δημιουργία κωδικού για την πληρωμή των εκδηλώσεων «Μουσικές Βραδιές» του Δήμου Σπάρτης, οι οποίες όμως έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 16 Αυγούστου!
Η χθεσινή συνεδρίαση, ανέδειξε για ακόμα μια φορά την προχειρότητα των αποφάσεων της δημοτικής αρχής, η οποία φαίνεται να αισθάνεται ανώτερη διαδικασιών και νομοθεσίας, ενώ δεν φείδεται μυθευμάτων για να καλύψει τις ανεπαρκείς της αποφάσεις. Μυθεύματα που οι άξιοι μουσικοί του τόπου μας που κλήθηκαν να πλαισιώσουν τις συγκεκριμένες «Μουσικές Βραδιές», αναγκάστηκαν να απορρίψουν με δημόσια σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υπερασπιζόμενοι την επαγγελματική τους ακεραιότητα. Τα ερωτήματα που δημιουργούνται πλέον, είναι πολλά:
Πως είναι δυνατό οι 4 πρώτες εκδηλώσεις, που προηγήθηκαν του δημοτικού συμβουλίου, να είναι συμπτωματικά δωρεάν και οι επόμενες 4 επ’ αμοιβή;
Πόσο κοστολογούνται τελικά οι τέσσερεις αμειβόμενες εκδηλώσεις σε σχέση με τον συνολικό προϋπολογισμό των 13.000 ευρώ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Είναι άραγε τιμητικό για το Δήμο Σπάρτης, να μην προγραμματίζει έγκαιρα τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη μας και να τις εισαγάγει για έγκριση «κατόπιν εορτής», φέρνοντας σε δύσκολη θέση και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους άξιους μουσικούς που συμμετέχουν;
Τελικά, μήπως τα πρώιμα συγχαρητήρια για τις «Μουσικές βραδιές» αξίζουν στα μουσικά σχήματα;

Κύριε Δήμαρχε επιβάλλεται να πάρετε θέση και να αναλάβετε πλέον την ευθύνη για τις άστοχες και προσβλητικές τοποθετήσεις συνεργατών σας, προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο πολιτισμός της Σπάρτης, τον οποίο ευαγγελίζεστε στις δημόσιες εμφανίσεις σας αλλά δεν υποστηρίζετε στις ενδοδημοτικές σας συνεργασίες, χρειάζεται διαφάνεια, ειλικρίνεια και συνέπεια.
Στην πόλη του Αλκμάνα και του Τυρταίου δεν χωρούν πρόχειρες και επιπόλαιες κινήσεις, χωρίς όραμα και σχεδιασμό, που ίσως κερδίζουν στον εφήμερο εντυπωσιασμό αλλά βρίσκονται πέρα και πάνω από κάθε αρχή νομιμότητας.