Υλικά (για 6-8 άτομα)
2 κιλά μοσχαρίσιο νουά
6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
3 κ σ ελαιόλαδο
3 κ σ βούτυρο αγελάδας
250 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και πιπέρι
1/2 κ σ αλεύρι γοχ
2-3 σκελίδες σκόρδου
3-4 κ σ χυμό ντομάτας
Τρόπος παρασκευής
1. Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζετε το νουά απ’ όλες τις πλευρές καλά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε και αυτά 3′-4′.
2. Σβήνετε με το κρασί και τον ντοματοχυμό και βράζετε 15′-20′ το φαγητό. Το μεταφέρετε σε πήλινο σκεύος και το σκεπάζετε με το καπάκι του ή αλουμινόχαρτο.
3. Ψήνετε στους 180ο C για 1′ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Κατόπιν βγάζετε το κρέας από τη σάλτσα κρεμμυδιών και ρίχνετε τη σάλτσα σε μικρό κατσαρολάκι. Τη “δένετε” με λίγο αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα.
4. Κόβετε το κρέας σε φέτες και το συνοδεύετε με τη σάλτσα κρεμμυδιών. Σερβίρεται με λευκό ρύζι ή πατάτες τηγανητές.