Υλικά
3 φλ τσ αλεύρι γοχ
2 – 2 1/2 φλ τσ νερό
4 κ σ ζάχαρη
3/4 κ γλ αλάτι
5 κ γλ μπέκιν πάουντερ
6-8 κ σ σπορέλαιο
1 βανίλια
1 1/2 φλ τσ μαρμελάδα, όποια σας αρέσει
1/2 φλ τσ ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέκιν και τη βανίλια. Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός. Μπορείτε να το χτυπήσετε και στο μπλέντερ.
2. Βάζετε σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι 1/2 κ σ σπορέλαιο να κάψει και ρίχνετε 2 κ σ από το χυλό. Ανακινείτε το τηγανάκι για να πάει σε όλη την επιφάνεια ο χυλός. Όταν η κρέπα
είναι έτοιμη από τη μια πλευρά, την γυρίζετε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας.
3. Βγάζετε την ψημένη κρέπα και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Κάθε τόσο προσθέτετε λίγο σπορέλαιο, για να ψήνονται καλά οι κρέπες.
4. Αλείφετε κάθε κρέπα με μαρμελάδα, ή 2 μαζί με τη μαρμελάδα ανάμεσα, ή την κάνετε ρολό και τις βάζετε σε πιατέλα τη μια δίπλα στην άλλη, πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.