3 φλ τσ αλεύρι γ.ο.χ.
5 κ γλ μπέκιν πάουντερ
4 κ σ ζάχαρη
3/4 κ γλ μπέκιν αλάτι
6 κ σ αραβοσιτέλαιο
2-2 1/2 φλ τσ νερό
1 βανίλια
κανέλα και μέλι
Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε το αλεύρι σε μπολ μαζί με το μπέκιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο, τη βανίλια και το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένας
πηχτός χυλός.
2. Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, να κάψει και το αλείφετε με ένα κ γλ αραβοσιτέλαιο. Ρίχνετε 2 κ σ από το χυλό και κουνάτε το τηγάνι δεξιά αριστερά για να απλωθεί παντού.
3. Όταν ροδίσει από τη μια πλευρά γυρίζετε το παν κέικ και από την άλλη. Τα βγάζετε σε στρογγυλή πιατέλα και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
4. Πασπαλίζετε κάθε παν κέικ με λίγη κανέλα και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να τα σερβίρετε. Διαλύετε 1/2 φλ τσ μέλι με 2 κ σ ζεστό νερό και περιχύνετε τα παν κέικς. Σερβίρονται ζεστά.