Νέες συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Διενεργούνται προανακρίσεις

Χθες (18.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου – Νέστορος πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Α’ Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.ΚΕ.) Μεσσηνίας και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 54 και 60 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήχθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο 54χρονος, τουλάχιστον τους τελευταίους τρεις μήνες και ο 60χρονος, τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

σε επιχείρηση του 54χρονου:

αυτοσχέδιο θερμοκήπιο, στο οποίο καλλιεργούσε σε γλάστρες -6- φυτά κάνναβης, ύψους έως -150- εκατοστά, περίπου
ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -360- γραμμαρίων,
ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -6,8– γραμμαρίων,
μικροποσότητες μεθαμφεταμίνης,
-2- ναρκωτικά δισκία,
1δισκίο και μικροποσότητα έκστασης (XTC)
-1- ζυγαριά ακριβείας,
αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

σε οικία του 60χρονου:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -88,8- γραμμαρίων,
1- ζυγαριά ακριβείας,
αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Επιπλέον, συνελήφθη, χθες (18.6.2024) το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 54χρονη αλλοδαπή, γιατί κατείχε -77- ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.