Υλικά
(για 1 περίπου κιλό)
35 γρ βούτυρο αγελάδος
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
3 αυγά και 2 κρόκοι επιπλέον
300 γρ ζάχαρη άχνη
630 γρ αλεύρι γοχ
1 κ γλ μπέκιν πάουντερ
260 γρ κουκουνάρι
Τρόπος παρασκευής
1. Λιώνετε το βούτυρο, ελαφρά σε ένα μπρίκι, χωρίς να το αφήσετε να κάψει. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε ελαφρά με έναν αυγοδάρτη τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύετε με μια κουτάλα ή με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
3. Προσθέτετε τα κουκουνάρια. ολόκληρα και το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ενιαία, μαλακή ζύμη. Την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να πλάθετε (περίπου 1 ώρα).
4. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 150ο και καλύπτετε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χωρίζετε τη ζύμη στα 3 και πλάθετε 3 μακρόστενα μπαστούνια πάχους 6 εκ. Τα μεταφέρετε στη λαμαρίνα (θα απλώσουν ελαφρά).
5. Τα ψήνετε για 40′, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180ο, κόβετε τα μπαστούνια σε λεπτές φέτες, τις απλώνετε στο ταψί με τη λαδόκολλα και ψήνετε για 3′-4′.