Υλικά
1 κιλό φιλέτα ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου, σε μερίδες
1 1/2 κ κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
3/4 φλ τσ σταφίδα μαύρη (τη μουλιάζετε σε νερό για 1 ώρα)
1/2 κ γλ πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
πιπέρι και ελάχιστο αλάτι, αν χρειάζεται
Τρόπος παρασκευής
1. Αλευρώνετε και τηγανίζετε τον μπακαλιάρο σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσει το λάδι τους.
2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε καθαρό ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να καούν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες και την πάπρικα, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10′ περίπου.
3. Τοποθετείτε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο σε ταψί, απλώνετε τις σταφίδες και περιχύνετε με τη σάλτσα κρεμμυδιών. Προσθέτετε 1 φλ τσ ζεστό νερό, δοκιμάζετε αν θέλει αλάτι και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 40′ περίπου και προσέχετε αν χρειαστεί ακόμα λίγο ζεστό νερό. Σερβίρετε ζεστό και συνοδεύεται με άσπρο ρύζι ή βραστές πατάτες.