Υλικά για 4-6 μερίδες
1 1/2 κιλό ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος, σε μερίδες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 ποτήρι πολτοποιημένες ντομάτες
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλ τσ μαιντανό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε 2-3 κ σ λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια, να μαραθούν. Απλώνετε τα μισά κρεμμύδια σε μέτριο ταψί και βάζετε επάνω τις μερίδες του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια και πασπαλίζετε με τον μαιντανό.
2. Ψιλοκόβετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ρίχνετε πάνω από τον μαιντανό σε όλο το ταψί. Απλώνετε από πάνω τις φέτες ντομάτας περιχύνετε με τον ντοματοπολτό, το λάδι, το λίγο αλάτι και το πιπέρι και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170ο.
3. Ψήνετε το πλακί για 40′ περίπου και το σερβίρετε ζεστό. Συνοδεύεται με άσπρο ρύζι ή τηγανητές πατάτες και κόκκινο δυνατό κρασί.